Wandelaars gaan de uitdaging aan

Binnenkort start de Nationale Diabetes Challenge. Een uitdaging voor mensen met diabetes of een andere chronische aandoening. Afgelopen woensdagavond werden de geïnteresseerden tijdens de NDC Informatieavond door Bas de Jong (wandeltrainer) bijgepraat over deze uitdaging.

De Nationale Diabetes Challenge

“Wandelen is de ideale manier om in beweging te komen én te blijven. Het is een laagdrempelige sport om gezonder, vrolijker en mentaal sterker van te worden”, aldus Bas. Daarom doen Medifit samen met Natuurlijk Gezond Oisterwijk en Steunpunt aangepast sporten mee met de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Een 20 weken durend wandeltraject die ervoor zorgt dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes of een andere chronische aandoening verbetert. De wekelijkse wandeltraining wordt gecombineerd met een thema dat gerelateerd is aan een actieve en gezonde leefstijl. De deelnemers worden onder begeleiding van een deskundige wandeltrainer klaargestoomd voor de Nationale Diabetes Challenge in de week van 25 t/m 28 september.

“We gaan de uitdaging aan”

De eerste drie dagen wandelen we samen met de deelnemers in onze eigen omgeving. En op 28 september worden de laatste kilometers met alle deelnemers van het hele land gelopen tijdens het Nationale Diabetes Challenge Festival in Den Haag. “Er hing een goede sfeer en ik heb het vertrouwen dat alle aanwezigen mee doen met deze uitdaging”, zo vertelt Bas. Ook Steunpunt Aangepast Sport, Sport- en Zorgatelier Oisterwijk en Natuurlijk Gezond Oisterwijk waren aanwezig. “Met deze samenwerking stimuleren we een gezonde leefstijl onder alle inwoners van gemeente Oisterwijk”, aldus Koen Leenen (Sport- en Zorgatelier Oisterwijk).

Je kunt je nog aanmelden voor deze challenge. Meld je hier aan of stuur een mailtje naar Bas de Jong. Meer informatie vind je op de website van de Nationale Diabetes Challenge.

Natuurlijk Gezond Oisterwijk - Nationale diabetes challenge 3