Seniorendag, een groot succes

40 enthousiaste senioren waren op 19 februari bij zwembad De Leye. De Seniorendag stond in het teken van vitaal oud worden en het testen van je fitheid. Deelnemers vertellen er samen met beweegcoach Jelle over.

Fitheidstest

Om te testen hoe het met de conditie van de deelnemers is gesteld, hebben ze baantjes getrokken. “Anderhalf jaar na een hartinfarct viel dit voor mij nog niet mee”, vertelt een van de deelnemers. Toch heb ik meegedaan en ben ik samen met de anderen lekker in beweging gekomen. Bewegen is ontzettend belangrijk voor mij. Dat merkte ik meteen. Na het zwemmen voelde ik me ontzettend fit.”

Aqua’Fit

Veel bewegingen zijn een stuk makkelijker te doen in het water. Daarom is Aqua’Fit voor veel mensen, met name senioren, een erg geschikte sport. Het is ook goed voor mensen met blessures of om blessures te voorkomen. Maar bewegen in het water is niet alleen makkelijk. “Rennen, schoppen en boksen in water is een echte uitdaging”, vertelt een andere deelnemer. “Maar vooral erg leuk, zeker in een groep. Wanneer je samen bezig bent, vergeet je haast dat je aan het sporten bent.”

Valpreventie

De deelnemers zijn ook door Jelle bijgepraat over valpreventie. Een val is niet altijd te voorkomen. Of toch wel? “Door te blijven bewegen, werk je aan je balans, je coördinatie en je spierkracht. Dit maakt de kans op vallen een stuk kleiner”, vertelt Jelle. Daarnaast heeft Jelle ook andere tips gedeeld, zoals: draag nooit iemand anders bril. Zo kun je diepte verkeerd inschatten en een misstap maken. “Door mensen in te lichten hoe ze vallen kunnen voorkomen en hoe ze een val kunnen breken, maakt dat ze zelfredzamer en zelfverzekerder.”

Het was een erg geslaagde dag volgens de deelnemers. “Deze dag heeft me laten realiseren dat ik vaker moet gaan bewegen. En ik heb herontdekt hoe leuk ik zwemmen eigenlijk vind, dus dat ga ik zeker vaker doen!”

Natuurlijk Gezond Oisterwijk - Seniorendag een groot succes