Oisterwijk telt af!

Oisterwijk telt af!

Iedereen kent de Kerst- of Sinterklaas Adventskalender wel. Elke dag een vakje openen en een chocolaatje pakken, tot aan de feestdagen. Het Beweegteam Onderwijs van Sportbedrijf Tilburg heeft ook een kalender gemaakt, maar net even anders. Het doel is om op een sportieve, ludieke manier af te tellen naar 2022. Op veel Oisterwijkse basisscholen wordt een aftelkalender uitgedeeld aan alle oudste kinderen van de school. De hele maand december kunnen kinderen en hun ouders samen elke dag een vakje openen… met hun telefoon. Je scant namelijk een QR code en krijgt dan op je telefoon een filmpje te zien met een speciale beweegopdracht of -spel. Deze kun je alleen, samen met het gezin of met je vriendjes- en vriendinnetjes doen. Hier wordt nog eens uitgelegd hoe het werkt.

Nu het sporten in de avond wordt beperkt willen we kinderen, maar eigenlijk iedereen, toch op een ludieke manier in beweging brengen of houden. Doen jullie mee?!

Heb je de kalender niet gehad of wil je hem ook digitaal hebben? Hieronder kun je hem downloaden en uitprinten of digitaal gebruiken.

AftelBeweegKalender 2021 – Oisterwijk