Meer beweging voor alle kinderen in Oisterwijk

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Oisterwijk voldoende sport en beweegt. Daarom zorgen we dat er veel mogelijkheden zijn, zodat de jeugd zich sportief en gezond kan ontwikkelen. Op alle vijf de basisscholen is de naschoolse sport begonnen. “De manier om kinderen uit groep 5 tot en met 8 uit de gemeente meer te laten bewegen”, vertelt Paula (sportcoach) enthousiast. “We laten zien dat sporten en bewegen niet alleen gezond is, maar ook nog eens hartstikke leuk.”

Veel plezier tijdens het sporten

Tijdens een van de lessen zijn de kinderen aan de slag gegaan met Bunkertrefbal. Een spel waar de kinderen in twee teams worden verdeeld. Beide teams mogen hun eigen bunker bouwen. Vanaf de bunker mogen ze proberen om met zachte ballen het andere team ‘af’ te gooien. “Ik gok dat de kinderen meer plezier hebben gehad om de bunker te bouwen, dan het daadwerkelijke spel. Heerlijk om dat te zien.”

Doe je de volgende keer ook mee?

Dus ben jij sportief. Vind je het leuk om te trefballen, te hockeyen, voetballen of kennis te maken met een van de sportverenigingen uit jouw buurt? Dan is de naschoolse sport echt iets voor jou! Meld je snel aan met al je vrienden en vriendinnen. Want samen sporten is het allerleukst.