Leuke beweegspelletjes voor binnen en buiten

Sporten en bewegen is goed voor je. Maar het is natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk. Tijdens het sporten komt er een stofje, endorfine, vrij. Die zorgt ervoor dat je je goed en gelukkig voelt. Hier wat leuke spelletjes om lekker in beweging te komen. Samen met al jouw vriendjes en vriendinnetjes.

Parcours

Zet een parcours uit in de achtertuin met allerlei hindernissen en opdrachten. Bijvoorbeeld tien keer stuiteren met een bal, 20 keer touwtje springen, 10 rondjes draaien en proberen op een rechte lijn te lopen. Ook leuk om dit in de speeltuin te doen. Hoe veel kinderen doen er met je mee?

Ballontennis

Blaas een ballon op en trek je zwem noodle uit de kast. Buig de noodle en pak de uiteinden in één hand. Sla nu de ballon over. Te makkelijk? Pak dan een tweede ballon. Pas op de  ballonnen mogen de grond niet raken. Wat is jullie record?

Balanceren

Ga op één been staan en doe je ogen dicht. Wie blijft het langst staan? Degene die het langst blijft staan krijgt één punt. Wanneer iedereen af is, probeer het dan eens op je andere been. Je kunt ook met letters spelen. Wie heeft het eerste het woord FLAMINGO?

Spiegelen

Dit spelletje doe je minimaal met z’n tweeën. Iemand doet een beweging voor. Vervolgens moet de rest de beweging nadoen. Zoals zo hoog mogelijk springen, koprollen of knie buigingen.

Sport en beweeg je het liefst in een groepje? Gezellig samen na schooltijd? Doe dan mee met Wout en Paula. Schrijf je in voor de Naschoolse Sport.

Natuurlijk Gezond Oisterwijk - leuke beweegspelletjes