Kinderen XL-uitdagen

Sporten is enorm belangrijk. Zeker voor kinderen. Samen met Paula laat ik, Wout, de kinderen kennis maken met een gezonde levensstijl. Door hier op jonge leeftijd al mee aan de slag te gaan, is de kans groter dat ze deze blijven voortzetten. Zo wordt de gezonde en verstandige keuze, de vanzelfsprekende keuze. Sporten en bewegen is gezond. Maar nog belangrijker vind ik dat ze plezier hebben tijdens het spelen.

Natuurlijk Gezond Oisterwijk - Kinderen XL-uidagen (1)

Kinderen uitdagen met andere beweegvormen

Laatst zijn we met dit clubje sportievelingen van basisschool de Bunders aan de slag gegaan met XL-spellen. Natuurlijk is het altijd leuk om een balletje te trappen of te basketballen. Maar juist door kids kennis te laten maken met andere beweegvormen, dagen we ze uit. Voor mij af en toe ook nog een uitdaging, zoals je wel kunt zien. Jenga lijkt een stuk gemakkelijker met zulke grote blokken. Op een gegeven moment stonden er nog maar een paar blokken in het midden. Door het kiezen van het verkeerde blok viel uiteindelijk de toren met een grote klap in elkaar.

 Natuurlijk Gezond Oisterwijk - Kinderen XL-uidagen (2)Een groot succes

Ook hebben de kids zich vermaakt met een XL-Balance bord waarbij ze samen de bal in het middel probeerden te krijgen. Het maken van kubussen met ongelijke blokken. En gingen ze in estafette vorm de uitdaging aan om de bal uit de hoge toren te krijgen. Het was een hele andere beweegles dan normaal. Maar het was een groot succes! Schitterend om die reacties te zien van de kinderen die in aanraking kwamen met zulke grote en uitdagende materialen. Genieten!

Natuurlijk Gezond Oisterwijk - Kinderen XL-uidagen.jpg