Hoi! Ik ben Mieke

Ik ben consulent Aangepast Sporten bij Natuurlijk Gezond Oisterwijk. Sport en bewegen, daar word je blij van. Het is niet alleen heel goed voor je, het geeft je ook een fantastisch gevoel. Daarom probeer ik zo veel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen en te houden.

Iedereen kan meedoen

Een van mijn grote hobby’s is wandelen. Goed of slecht weer, het kan altijd en overal. Dat wil ik ook aan de inwoners van Oisterwijk met een beperking en/of chronische aandoening laten zien. Ik stimuleer ze om ook te gaan wandelen of mee te doen met een andere sport- of beweegactiviteit. Het is voor deze mensen heel belangrijk om te blijven bewegen. Bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid en het voorkomen dat gezondheidsproblemen groter worden. Het is ook nog eens hartstikke leuk en gezellig. Vanuit mijn rol als consulent aangepast sporten ondersteun ik bestaande initiatieven, zoals Stichting Oisterwijk Centraal, maar ik start ook nieuwe trajecten op met verenigingen en lokale organisaties uit Oisterwijk. Momenteel ben ik bezig met de wandelgroep van de Nationale Diabetes Challenge. En probeer ik zo veel mogelijk mensen mee te laten doen en klaar te stomen voor de Nationale Diabetes Challenge in september.

Het goede voorbeeld

Daarnaast adviseer ik ook mensen die op zoek zijn naar een passende sport of beweegactiviteit. Soms via de telefoon of mail, maar ook in een persoonlijk gesprek. Ik ben dus net als gemiddeld Nederlander ook kampioen zitten. Daarom ga ik er zo veel mogelijk op uit om mensen te ontmoeten en hen te stimuleren om te gaan bewegen. Dit doe ik het liefst te voet of met de fiets. Het is immers moeilijk adviseren als ik zelf niet het goede voorbeeld geef. Tegelijkertijd ben ik lekker in de buitenlucht.

Wanneer mijn werkdag erop zit, duik ik graag in onze kas om de plantjes in onze moestuin te verzorgen. Zo kunnen we straks lekker uit eigen tuin eten.