Grenzen verleggen met een hersenletsel

Lopen, springen en koprollen bij Jump XL

In samenwerking met Jump XL hebben we drie clinics voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) georganiseerd. Uitdagingen zijn aangegaan en grenzen zijn verlegd.

Normaal gesproken dreunen de beats door de speakers bij Jump XL. Lichten flikkeren enthousiast mee. Maar deze week niet. Mensen met NAH kunnen namelijk te maken krijgen met verschillende uitdagingen, zoals overprikkeling. Maar ook met verlammingsverschijnselen en concentratieproblemen. Op de trampoline worden ze op de proef gesteld. “Probeer maar eens te lopen op een trampoline. Dat is al best lastig zonder een hersenafwijking. Voor deze groep mensen ligt de lat nog net iets hoger”, aldus Jelle (beweegcoach).

Meer zelfverzekerd

Aan de hand van verschillende oefeningen hebben de deelnemers gewerkt aan hun coördinatie en balans. “Als het me lukt om te lopen op een trampoline, dan lukt het nóg beter op een harde ondergrond. Bovendien, als ik hier val, maakt dat niet zo veel uit”, zo vertelt een van de aanwezigen. Jelle vertelt enthousiast dat het hem goed doet om deelnemers van de clinic van afgelopen jaar terug te zien. “En te zien dat ze enorm vooruit zijn gegaan. Ze zijn een stuk meer zelfverzekerd. Het is een super goede aanvulling op de reguliere fysiotherapie die ze krijgen. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk.” In Oisterwijk zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen.