Gratis sporten in Oisterwijk

De prijzen om te sporten, kunnen nog wel eens hoog oplopen. Maar wist je dat er aan sporten en bewegen helemaal geen duur prijskaartje hoeft te hangen? Zo is sporten bij een vereniging al snel een stuk goedkoper dan bij  de meeste sportscholen. Maar er zijn genoeg sporten die je nog goedkoper kunt beoefenen. Zelfs gratis!

Lopen of rennen

Lopen is een laagdrempelige sport die haast iedereen kan. Je kunt het in je eigen tempo en op je eigen niveau doen. Er zijn verschillende varianten: wandelen, joggen, hardlopen, trailrunning of meedoen aan een hindernissenloop. Ga zo maar door. Schaf een stel goede schoenen aan. Dit kun je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Wel erg belangrijk, want zo voorkom je blessures. Bovendien is goed materiaal het halve werk.

Apps of YouTube

De mobiele telefoon is haast niet meer weg te denken. Ook niet bij het sporten. De tientallen sportapps zijn erg handig in de sportschool voor als je weinig inspiratie hebt, maar veel apps laten ook zien hoe je thuis een goede work-out kunt doen. Veel apps zijn gratis, maar via YouTube kun je ook gratis filmpjes bekijken. Zorg voor genoeg ruimte en een opgeladen batterij en je bent er al klaar voor.

Op kantoor

Heb je vanwege werk weinig tijd? Heel begrijpelijk. Ook voor mensen met weinig tijd zijn er genoeg gratis beweegalternatieven. Woon je dicht bij je werk? Dat komt goed uit! Laat de auto op de oprit staan en neem de fiets. Scheelt in de portemonnee én je hebt je eerste beweegmoment al gehad. Heb je geen mogelijkheid om te fietsen? Neem dan eens wat vaker de trap. Loop regelmatig achter je bureau vandaan en wees collegiaal en haal koffie voor je collega’s. Win-win!

Proeflessen

Heb je het bewegen goed te pakken en ben je van plan om je toch bij een vereniging of sportclub aan te melden? Dan kun je bij de meeste sportaanbieders een aantal proeflessen nemen. Zo kun je voordat je je ergens aansluit, kijken welke sport je leuk vindt en waar je je thuis voelt. Dit is erg belangrijk om gemotiveerd te blijven en te blijven sporten!

Heb je moeite bij het vinden van de juiste sport? Of vind je het lastig om te beginnen? Dan kun je voor advies altijd terecht bij onze sport- en beweegcoaches.