Concert Rotary: Spelenderwijs Versterken

Op 19 januari vond het concert plaats van het Rotary-project Spelenderwijs Versterken. Kinderen van vijf Oisterwijkse basisscholen hebben buitenschoolse dans- en muzieklessen gevolgd en in die lessen toegewerkt naar het concert.  Eerst de try-out voor de ouders, daarna het echte concert voor de senioren.

31 kinderen hebben muzieklessen gehad op een zelf gekozen instrument. De blazers vormden een orkest dat met harmonie ‘Asterius’ meespeelde. De slagwerkers vormden samen een percussie-orkestje en lieten verschillende stukken horen op verschillende slaginstrumenten. In acht lessen hebben al deze kinderen geleerd muziek te maken. 15 kinderen hebben danslessen gevolgd bij ‘Danserswijk’. Zij hadden een dans ingestudeerd en uitgevoerd.

Hoe leuk is het om samen muziek te maken en te dansen en dat watje geleerd hebt te laten zien. De kinderen en zeker ook het publiek hebben genoten, een geslaagd project. Met dank aan Rotary Oisterwijk De Kampina die het mogelijk maakte dat de kinderen gratis aan dit project konden deelnemen.

concert

Rotary-project Spelenderwijs Versterken

Het concert: met Asterius

Het concert: de voorbereidingen