Sportcafé 20 december 2023 | Veilige sportomgeving

20 december 2023

Locatie:
V.V. Trinitas, Sportlaan 22, 5062 JK Oisterwijk

Beste bestuurder, trainer, (beweeg)coach, vrijwilliger, vertrouwenscontactpersoon of ondernemer in de sport,

Sport brengt prachtige momenten en vreugde met zich mee, maar soms kunnen emoties omslaan in onsportief of ongewenst gedrag.
Dat is iets wat niemand wil. Sport draait om plezier; het gaat erom dat iedereen zich veilig, comfortabel en zichzelf kan voelen.

Wij nodigen jou van harte uit voor het Sportcafé op 20 december 2023, waar we gezamenlijk het belang van een veilige sportomgeving verkennen. Sport moet voor iedereen plezierig en respectvol zijn. Als bestuurder, trainer, coach, vrijwilliger of vertrouwenscontactpersoon heb je een cruciale rol in het waarborgen van dit sportplezier.

Mark Meijer, voormalig technisch directeur van de Turnbond (KNGU), zal de avond openen en de ervaringen en geleerde lessen binnen de KNGU delen. Verder delen we inzichten over het creëren van een veilige sportcultuur, en bieden we concrete voorbeelden en praktische tips. De werkgroep ‘Veilige Sportomgeving ‘ heeft een toolkit ontwikkeld, die handvatten biedt voor het opstellen van gedragsregels, het promoten van je vertrouwenscontactpersoon en het organiseren van bijeenkomsten voor leden en ouders van jeugdleden.

We zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen, zodat we samen de hindernissen kunnen overwinnen die soms ontstaan bij het aansnijden van gesprekken over een veilige sportomgeving, sportiviteit en respect. Laten we gezamenlijk werken aan een sportieve en respectvolle gemeenschap. De gemeente Oisterwijk hecht veel waarde aan dit onderwerp en biedt vanuit het Sportakkoord II ondersteuning bij het realiseren van een veilig sportklimaat.

Onze ambitie is dat alle verenigingen en ondernemende sportaanbieders in 2026 voldoen aan de basiseisen voor een veilige sportomgeving, zoals de beschikking over VOG’s voor trainers en vrijwilligers, een vertrouwenscontactpersoon, gedragsregels en toegang tot cursus ‘een beetje opvoeder’. Meer informatie over deze ambities lees je in het Sportakkoord II.

We sluiten de avond af met een plenaire uitwisseling van ervaringen onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij hopen dat je tijdens het Sportcafé op 20 december je kennis en ervaringen met ons wilt delen.
Samen kunnen we ervoor zorgen dat sport niet alleen leuk, maar ook veilig en respectvol is voor iedereen. Jij komt toch ook?!

 

Locatie: V.V. Trinitas, Sportlaan 22, 5062 JK Oisterwijk

Datum, tijd: 20 december 2023, 19.00 – 21.15 uur

Aanmelden: https://forms.office.com/e/Q9YzuecmHA

 

Namens de Werkgroep Veilig Sportomgeving gemeente Oisterwijk

Terug naar overzicht