Gratis proefrit op duo-, rolstoelfiets of tandem

Heeft u zin om er lekker op uit te trekken, de wind door uw haren en de frisse lucht op uw gezicht te voelen? Dat kan met een aangepaste fiets van Stichting-Rick. Voor een comfortabele én sportieve manier van fietsen. Maak een gratis proefrit!

Stichting-Rick biedt fietsen met elektrische ondersteuning. Daarmee kunt u vrij fietsen, zonder noemenswaardige inspanning. Ideaal voor een ritje door het Oisterwijkse bossen en vennengebied, voor langere sportievere ritten of om samen een boodschap mee te doen.

Proefrit maken op duo- rolstoelfiets of tandem?


Natuurlijk wilt u eerst ervaren hoe het voelt om op een aangepaste fiets te rijden. Daarom kunt u een proefrit boeken. U geeft aan met welk model u een rit wilt maken. Wij zorgen dat de fiets klaarstaat op dinsdagochtend tussen 9.45 en 10.30 uur. Ter plekke stellen we de fiets af op uw lengte en passen we hem aan met een voetenbakje of kuitsteun, zodat u de fiets écht goed kunt testen. De bijrijder en bestuurder kunnen de gewenste trapzwaarte onafhankelijk van elkaar instellen.                          

Fietst u mee?


Fietsen heeft veel voordelen:

  • U bent buiten in de natuur

  • Verbetert uw fitheid

  • Verbetert de cognitieve functies en verbetert de kwaliteit van leven

  • Ook bij gezondheidsklachten heel goed mogelijk

  • De kans op blessures is minimaal

  • Samen fietsen is erg gezellig

  • U fietst op uw eigen niveau met elektrische ondersteuning


Het is bedoeld voor mensen met NAH, Parkinson of MS, maar ook wanneer u blind of slechthorend bent of wanneer zelfstandig fietsen niet mogelijk is. Het testen van de fiets is op dinsdag tussen 9.45-10.30 uur bij Sport- en Zorgatelier Oisterwijk (Le Sage ten Broekstraat 2).
De proefrit is gratis. Daarna kunt u een fiets gebruiken tegen een vrijwillige bijdrage. Aanmelden voor de proefrit kan via www.wybewegen.nl of 06-42059520 (Jelle van den Elzen).

Dit initiatief is mede tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente Oisterwijk.