Heel Oisterwijk in beweging tijdens bruisende sport- en cultuurdag

Op vrijdag 24 september bruiste Sportpark Den Donk vanwege de Oisterwijkse Sport- en cultuurdag. Deze dag was een afsluiting van een hele reeks aan sportactiviteiten in het kader van de Nationale Sportweek, waarbij vele verenigingen en sportaanbieders hun locatie openstelde om kennis te komen maken. Tijdens de Sport- en cultuurdag heeft ook de ondertekening van het Leefstijlakkoord plaatsgevonden.
Met het Leefstijlakkoord wil de gemeente samen met partners uit onderwijs, kinderopvang, zorg, welzijn, gezondheid, sport en het lokale bedrijfsleven werk maken van een gezond en vitaal Oisterwijk waarin iedereen kan meedoen.

“Het Leefstijlakkoord staat voor verbinding en samenhang tussen doelgroepen en organisaties”, aldus Dion Dankers wethouder van de gemeente Oisterwijk. Dion verzorgde als eerste de ondertekening en vervolgde met een boks-demonstratie met zijn Personal Trainer, om het leefstijlakkoord kracht bij te zetten. Tijdens de boksdemonstratie hebben ook partners van het leefstijlakkoord hun handtekening gezet.

Tijdens de dag kwam de verbinding en samenhang tussen doelgroepen en organisaties al mooi naar voren. Er waren veel verschillende doelgroepen actief: Kinderen van basisscholen, leerlingen van 2College Durendael, mensen met een beperking bij rolstoelbasketbal en senioren van Ontmoeting in beweging op de hockeyvelden van MHC Hoco.
Verschillende sport- en beweegaanbieders organiseerden clinics. Daarnaast waren er ook workshops vanuit culturele aanbieders en ook jongerenwerk R-newt was er.